Rumi episodul 10 online subtitrat

Serialul este despre viața savantului sufi Mevlan Celaleddin Rumi, care s-a născut în 1307 în provincia Khorasan din Afganistan.
Încă de la o vârstă fragedă, Mevlan a primit de la tatăl său cunoștințe în domeniul filozofiei și al religiei.
Tatăl său, Muhammad, sub amenințarea unui atac mongol, a fost nevoit să se mute din orașul său natal la Bagdad în 1316 și apoi s-a mutat la Konya în 1318.
După moartea tatălui său, în 1331, Mevlana a început să predea studenților într-o instituție religioasă și educațională musulmană, madrasa, care a fost ridicată în Konya de sultanul selgiucid anatolian Ala-ad-din Kay-Kubad în memoria tatălui său, Bahaaddin Veled.
Porecla Mevlana a fost dată de elevii lui Selaleddin Rumi ca semn de dragoste și respect imens.
Reamintim că numele complet al mentorului a fost Mevlana Muhammad Mustafa Selaleddin Rumi. Activitatea literară a lui Rumi nu este diversă, dar foarte semnificativă și incomparabilă.
Poetul urmărește în operele sale ideea de valoare umană indiferent de măreția sa pământească; el protestează împotriva formalismului ucigător al ritualismului religios și al scolasticii.
Pregătirea unei serii istorice în mai multe părți dedicată persoanei spirituale este o adevărată măsură a acestei valori în Turcia modernă.
Vizionati serialul turcesc Rumi episodul 10 online hd gratuit integral si fara intrerupere filme turcesti.
Rumi ep 10 online subtitrat in romana, seriale turcesti, Rumi si poate fi urmarit doar pe site-ul iSeriale un site despre seriale doar pentru tine.

Episod Complet Tradus În Romana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *